Notify Message
Forums
Page 1
Search
#14236855 Oct 28, 2019 at 12:22 PM
Raider
1 Post
Hej alla!

Jag funderar lite kring möjligheten att dela upp MC i två raider. Jag vet inte hurvida officers redan diskuterat frågan men jag vill gärna höra allas tankar kring detta. Jag hoppas officers är ok med att jag har frågan som en öppen diskussion där alla kan vara med och att jag inte tar frågan privat med en officer ;)


Nu när vi gått igenom MC ett flertal gånger med minimala bekymmer, samt att vår raid roster stadigt växer, tänker jag att det i alla fall är en möjlighet med 2 raider.

Fördelarna som jag ser är att det dels kan erbjuda:

- lite större utmaning (facerolling i 2 timmar är visserligen kul, men utmaningar är också roligt)

- dubbelt så mycket loot

- eventuellt möjlighet att lägga två raider olika dagar så att alla kan hitta en raid att vara med (inklusive att de som redan har lvl 60 alts kan raida på sin alt).

- Ingen behöver bli "bänkad" från att raida för att vi ständigt är 40+ signade.


Den uppenbara nackdelen är om någon inte har tid att raida mer än 2 timmar per vecka så kommer det ta längre tid än vad det gör idag. Eventullt kanske till och med mer än 1 raid dag kommer behövas första veckan/veckorna


Den största flaskhalsen jag kan se är antalet healers. Nu har vi ändå fått ihop 11-12 stycken i raid rostern. Vad jag sett folk gå igenom 20 man MC så bör 4-5 per raid vara helt görbart och 5-6 är optimalt.Dela gärna era tankar :)

Mvh
Shekset

+2
#14237126 Oct 28, 2019 at 09:37 PM
Officers
2 Posts
Hej, bra fråga Shekset.

Detta har vart uppe på tapeten ett tag, vi skall även ta upp frågan igen på nästa officer möte på Onsdag.

Problemet i dagsläget är att vi är för få.

Men håller dig/er underrättade!
+1
#14238199 Oct 30, 2019 at 07:09 AM
Officers
2 Posts
Som Fingu så fint svarade så är detta på tapeten.

Vi börjar få bra med healers.
Men vi behöver även tänka på vad som händer när man splittar grupperna. Som tex det krävs även dubbla raidleaders. Dubbla Loot councill osv. Så det är en större process än att bara dela i 2 som vi gör med Onyxia.

Men toppen att höra att intresset finns!

Vi återkommer inom kort!
/Zissla
+1
Page 1